default-logo-hv2xx.png

HIIT – High intensity interval training

HIIT – High intensity interval training, de Engelse benaming verklapt al wat het is. Training op een hoge intensiteit, gebaseerd op korte intensieve oefeningen met een korte rustpauze. Wat maakt deze trainingsvorm zo populair bij veel mensen?

HIIT Workout

De HIIT workouts zijn tegenwoordig zeer populair. Wat ook niet zo vreemd is, aangezien deze vorm van trainen barst van de voordelen. Door oefeningen op een hoge intensiteit af te wisselen met een korte rustperiode push je je lichaam tot het uiterste. Ben je benieuwd waarom je een HIIT workout zou moeten doen? Lees dan verder.

Kort, maar ooh zo krachtig!

Een HIIT workout duurt maximaal een half uurtje. Je denkt waarschijnlijk ”oh dat valt wel mee”, maar vergis je niet! Het is echt flink zweten geblazen! De rustperiodes zijn heel kort (30 sec.), waardoor je je gedurende dat half uur voor de volle 100% moet geven! Voordeel: Zelfs op de drukste dagen kun je altijd wel even een half uurtje vrij maken om een HIIT aan te pakken!

Cardio & Krachttraining

HIIT is een combinatie van Cardio en krachttraining. De cardio is goed voor je uithoudingsvermogen en vetverbranding. De krachttraining helpt je bij het vormen van sterke spieren. De combinatie van beide is dus het mooiste dat er is!

Heb je er al zin in gekregen?

Het kost je weinig tijd, het is goed voor je uithoudingsvermogen, vetverbranding en de spiervorming. Kan niet beter toch?! Je gebruikt alle spieren in je lichaam bij een HIIT workout, het is gigantisch zweten geblazen, maar na het half uurtje kun je met een goed en voldaan gevoel weer verder met je dag.

Vraag een fitnessprofessional!

Wil jij graag starten met een HIIT workout? Vraag dan een van onze fitnessprofessionals om je hierbij te ondersteunen. Zij weten precies hoe ze jou een half uur flink moeten laten zweten!

Vind je dit een interessant bericht? Laat dan even een reactie achter!

Met sportieve groet,

Team Healthcenter Vennewater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *