default-logo-hv2xx.png

Fit blijven tijdens de zomer, zo doet u dat!

Fit blijven tijdens de zomer blijkt toch voor het merendeel van de mensen nog een hele opgave. Wij leggen u uit hoe u op een prettige manier fit blijft en toch optimaal kunt genieten van de zomer.

De Zomer

De zomer is in aantocht. Onze grote vriend de zon laat zich alweer flink zien en mensen trekken er weer vaker op uit. Terrasjes zitten vol, strand wordt al druk bezocht en de flesjes rosé worden open getrokken. We leven allemaal toe naar onze welverdiende zomervakantie. Even geen wekker zetten, de kinderen hoeven niet naar school gebracht te worden, niet naar uw werk. We kunnen doen waar we zin in hebben….

Veel mensen gooien tijdens hun zomervakantie ineens alles overboord en letten totaal nergens meer op. Ze zijn het hele jaar goed aan het sporten en er wordt ook prima op de voeding gelet, maar zodra de vakantie aanbreekt laten ze dit compleet varen. Ontzettend zonde! Het resultaat wat hier uit voort komt is dat er na de vakantie weer ineens gigantisch omgeschakeld moet worden en het behaalde resultaat van het afgelopen jaar is ingezakt. Dit is iets wat u niet zal gaan gebeuren!

 

Voeding

Als u op vakantie gaat is het heel normaal dat u anders eet dan thuis. Probeer toch zo afwisselend mogelijk te eten. We snappen heel goed dat het verleidelijk is om iedere ochtend te ontbijten met croissantjes en eieren met kaas en bacon, te lunchen met een heerlijke hamburger en friet en als diner nog even een grote pizza naar binnen te schuiven. Als u een calorierijk ontbijt neemt, kijk dan eens of u in de middag een lekker frisse salade kunt nemen en als diner een pizza. Zo kunt u prima van al het lekkers blijven genieten, maar dan met wat afwisseling er in.

 

Beweging

Tijdens uw vakantie kunt u ook prima in beweging blijven zonder dat dit voelt als een hele opgave. Ga eens lekker een aantal baantjes trekken in het zwembad, maak een lange zomerse avondwandeling of stap op de fiets en geniet van de omgeving. Als u van hardlopen houd doe dit dan eens vroeg in de ochtend, wanneer het nog niet zo warm is. Als u in een hotel verblijft tijdens uw vakantie pak dan gewoon de trap in plaats van dat u staat te wachten op de lift.

 

Vind u dit een interessant artikel? Laat dan een reactie achter en/of deel het!

 

Met een sportieve & zomerse groet,

Team Healthcenter Vennewater

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *