default-logo-hv2xx.png

Water, waarom is dat toch zo belangrijk?

Eigenlijk weten we allemaal wel dat voldoende water drinken van groot belang is voor onze gezondheid, maar wat doet water dan precies met ons lichaam?

Te weinig water

Laten we het eerst eens hebben over wat er gebeurd als u te weinig vocht binnen krijgt. De klachten van vochttekort zijn al snel merkbaar.

U kunt last krijgen van:

Hoofdpijn
Duizeligheid
Vermoeidheid
Urineweginfectie
Langzame Stofwisseling
Verminderde/Slechte weerstand

En zo kunnen we nog wel even doorgaan…

 

Water is het belangrijkste vocht

Dus geen light frisdranken, koffie of thee. Water is per definitie het belangrijkste vocht wat u zou moeten drinken.

Maar waarom?

1. Optimale werking van onze organen

Ons lichaam bestaat voor zo’n 70% uit water. Een deel van dat water zit in ons bloed. Het andere deel is nodig voor de werking van onze organen.
Denk hierbij aan hart, longen, nieren, lever en hersenen. Zonder voldoende water kunnen deze organen niet optimaal functioneren.

2. Water laat ons bloed stromen

Als u voldoende water drinkt dan is uw bloed dun genoeg om goed te kunnen stromen. Hoe beter het bloed stroomt, des te beter er afvalstoffen worden afgevoerd.
Bij te weinig water drinken zal de doorstroming van het bloed verminderen, waardoor de afvalstoffen minder goed kunnen worden afgevoerd en er klachten zoals hoofdpijn onstaan.

3. Geeft energie

Uitdroging is toch wel één van de grootste oorzaken van vermoeidheid. Na zuurstof is water het belangrijkste wat ons lichaam nodig heeft om te functioneren.

4. Helpt bij het afvallen

Water biedt een goede ondersteuning bij het afvallen. Het geeft je een voller gevoel, waardoor je minder geneigd bent te veel te gaan eten.

Het drinken van voldoende water heeft natuurlijk nog veel meer voordelen, wat voor ons allemaal wel bekend is. Helaas ‘vergeten’ veel mensen genoeg water te drinken.
Er is ooit eens gezegd dat we minimaal 8 glazen water per dag moeten drinken, wat uitkomt op zo’n 1,5 liter per dag. Dit verschilt nog wel per persoon, afhankelijk van lichaamsbouw, lengte en gewicht. In de praktijk uit zich dit vaak in wat meer dan 1,5 liter per dag.

 

Vind u dit een interessant artikel? Deel het of laat een reactie achter!

Sportieve groet,

Team Healthcenter Vennewater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *