default-logo-hv2xx.png

Persoonlijke doelen stellen #4

Het laatste artikel is alweer van even geleden, maar door alle corona omstandigheden lag onze focus tijdelijk op andere aspecten, waaronder de veiligheid van onze sporters garanderen. Nu dat op orde is gaan wij weer verder met een artikel over persoonlijke doelen stellen. In de vorige artikelen hierover zijn wij hier al aardig diep op in gegaan en in dit artikel gaan we nog een stap verder.

3. Geef deze aspecten prioriteit

Als je een lijst hebt samengesteld van vlakken waarop je verbetering wilt doorvoeren, dan zul je daar een prioriteitsniveau aan moeten gaan geven. Als je je op alle vlakken tegelijk focust dan zal je dat geheid overweldigen en als je het gevoel krijgt je doelen niet te kunnen behalen, dan zal je ook een stuk minder bereid zijn ze na te streven. Vandaar dat je ze een prioriteitsniveau moet geven, waarbij je met de belangrijkste als eerst aan de slag zal gaan.

• Deel je doelen op in drieën: globale doelen, secundaire doelen en tertiaire doelen. De globale doelen zijn het belangrijkst. Het zijn de doelen die het meest natuurlijk aanvoelen. De secundaire en teriaire doelen hebben ook belangrijke elementen, maar zijn niet zo belangrijk voor je als de globale doelen. Ook zijn ze doorgaans wat specifieker.

• Onder de globale doelen kun je bijvoorbeeld dingen scharen als ‘je gezondheid verbeteren’ (allerbelangrijkst), de band met je familie versterken (allerbelangrijkst) ‘een reis naar het buitenland maken’. Bij de secundaire doelen kun je bijvoorbeeld dingen zetten als ‘een goede vriend zijn’, het huis schoon houden, een goede daad verrichten voor een vreemde. Bij de tertiaire doelen kun je zetten ‘efficiënter leren werken’ of elke dag een hoofdstuk uit een boek lezen etc etc.

 

Ga voor jezelf na wat jouw globale doelen, secundaire doelen en teriaire doelen zijn en schrijf dit op. We zullen in het volgende artikel ingaan op hoe je dit voor jezelf afbakent.

 

Met sportieve groet,

Team Healthcenter Vennewater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *