default-logo-hv2xx.png

Persoonlijke doelen stellen #3

In de artikelen hiervoor hebben we het in grote lijnen gehad over persoonlijke doelstellingen voor jezelf stellen en deze behalen. In dit artikel gaan we wat dieper in op het stellen van jouw persoonlijke doelstellingen.

 

2. Hoe ziet de ‘beste versie van jezelf’ er uit

Onderzoek stelt dat het identificeren van de best mogelijke versie van jezelf je kan helpen een positievere en gelukkigere kijk op het leven te krijgen. Ook kan het je helpen denken aan de doelen die er echt toe doen voor jou. Om de best mogelijke versie van jezelf te kunnen vinden zijn twee dingen nodig: je moet je toekomstige zelf voor de geest halen (wanneer je je doelen bereikt hebt), en denken aan de eigenschappen die je nodig hebt om daar te geraken.

Beeld je een moment in de toekomst in waarop jij de beste versie van jezelf bent. Hoe zou dat eruit zien? Wat is voor jou het belangrijkst? Het is belangrijk om je te concentreren op wat jij het belangrijkst vindt; laat jezelf niet onder druk zetten om je te concentreren op wat anderen het belangrijkst vinden.

Beeld je de details van je toekomstige zelf in. Denk positief. Je kunt je iets voorstellen dat een ‘levensdroom’ is, een grote mijlpaal, of een andere grote prestatie. Als de beste versie van jou een persoon is met een gezond lichaam en een gelukkig leven, beeld je dan in hoe die eruit ziet. Waar is het? Hoe ziet dit eruit? Hoevaak wil je sporten? Wat voor eten heb je nodig?

Noteer de details van deze visualisatie. Beeld je de eigenschappen in die jouw best mogelijke zelf nodig heeft om succes te behalen. Schrijf zoveel mogelijk eigenschappen en vaardigheden op.

Ga na over welke van deze eigenschappen je reeds beschikt. Denk vervolgens aan de eigenschappen die je nog kunt ontwikkelen.

 

Volgende week zullen wij dieper in gaan op hoe je prioriteit geeft aan de vlakken waarop je verbetering wilt uitvoeren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *