Persoonlijke doelen stellen #2

In het artikel hiervoor hebben we het in grote lijnen gehad over persoonlijke doelstellingen voor jezelf stellen en deze behalen. In dit artikel gaan we wat dieper in op het stellen van jouw persoonlijke doelstellingen.

Persoonlijke doelen stellen

Een persoonlijk doel is een mentale voorstelling van een specifieke, meetbare prestatie die je met de juiste inspanning kunt leveren. Met een goed omschreven doel zul je precies weten wat je wilt bereiken en hoe je dat gaat doen. We gaan hieronder stap voor stap uitleggen hoe jij effectieve persoonlijke doelen kunt vormen.

 

1. Denk aan wat jij belangrijk vindt

Onderzoek heeft aangetoond dat kans op succes groter is wanneer jij je doelen baseert op iets dat jou motiveert. Breng voor jezelf in kaart op welke punten in je leven je graag verandering zou willen aanbrengen. In deze fase is het geen enkel probleem als die punten niet zeer specifiek zijn.

  • Doelen die we veel zijn bij mensen zijn doelen op het gebied van zelfverbetering, het verbeteren van relaties en succes met een onderneming of werk. Andere doelen kunnen bijvoorbeeld zijn op het gebied van spiritualiteit, financiën, gezondheid en de mensen om je heen.
  • Stel jezelf de volgende vragen: Hoe wil ik groeien? Wat wil ik de wereld bieden? Deze vragen kunnen je helpen vaststellen waar jij de meeste waarde aan hecht.
  • Je kunt denken aan betekenisvolle veranderingen die je door zou kunnen voeren op het gebied van je gezondheid en persoonlijke relaties. Schrijf deze twee punten eens op en ook wat je graag zou willen veranderen.
  • Het is in dit stadium geen enkel probleem als de veranderingen niet erg specifiek zijn. Voor je gezondheid kun je bijvoorbeeld opschrijven ‘werken aan mijn conditie’ of ‘gezonder eten’. Voor je persoonlijke relaties kun je bijvoorbeeld kiezen voor ‘meer tijd met mijn gezin doorbrengen’ of ‘nieuwe mensen leren kennen’. Voor je zelfverbetering kun je iets schrijven als ‘leren koken’.

 

Volgende week gaan wij je uitleggen hoe je het worden van de beste versie van jezelf, in kaart brengt.

 

Met sportieve groet,

Team Healthcenter Vennewater

Recommended Posts

Laat een reactie achter

goede voornemensvrijheid