default-logo-hv2xx.png

Hoe staat het er voor bij jou?

Net zoals het grootste deel van de Nederlanders, zal ook jij waarschijnlijk je goede voornemens hebben gehad voor dit jaar. De meeste mensen late deze goede voornemens de eerste week van januari al compleet varen en denken er niet meer aan. Laten we nou allemaal de goede voornemens eens varen en laten we het over persoonlijke doelstellingen hebben, waar je geen jaarwisseling voor nodig hebt en waar je ook nu het einde van februari nadert mee kan beginnen.

Persoonlijke doelstellingen

Persoonlijke doelstellingen zijn er in alle soorten en maten. Het kan hier gaan om je carriere, je relaties, gezondheid etc. etc. Laten we het voor nu even houden op persoonlijke doelstellingen omtrent je gezondheid. Heb jij persoonlijke doelstellingen die je graag wilt behalen? Denk daar eens rustig over na… Heb je wel vaker doelstellingen voor jezelf vastgesteld, maar deze niet behaald? En heb je toen gekeken waar dat aan lag? Persoonlijke doelstellingen die niet aansluiten bij je eigen behoeften zullen meestal niet behaald worden, omdat het uiteindelijk zal ontbreken aan intrinsieke motivatie om er voor te gaan.

 

Persoonlijke doelstellingen behalen

Als jij graag persoonlijke doelstellingen wilt behalen dan zul je deze zo moeten formuleren dat ze aansluiten op jouw behoeften, dat je een einddoel voor jezelf stelt en dat je het einddoel verdeelt in kleine stappen. Waar mensen vaak de fout in gaan is dat zij te veel te snel willen en als het dan even tegenzit, haken ze af. Denk eraan dat 5 kleine stapjes ook een hele grote stap is! Werk het einddoel in kleine stapjes uit, per dag, per week, per maand. Zo maak je het heel inzichtelijk voor jezelf. Het is heel belangrijk dat je de focus houd op je doelstellingen. De focus kun je alleen leggen op het hier en nu en niet op iets van volgende week. Door de focus op het hier en nu te leggen wordt het behalen van je dag doelstelling een stuk makkelijker! Doelen bereik je door de juiste combinatie van inspanning en ontspanning. Probeer dus wel te genieten onderweg. We zullen er binnenkort wat dieper op ingaan, zodat jij je persoonlijke doelstellingen met betrekking tot je gezondheid met een klein beetje hulp van ons kan behalen.

 

Met sportieve groet,

Team Healthcenter Vennewater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *