default-logo-hv2xx.png

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag

Tijdens een drukke ochtend, is het niet makkelijk om rustig te gaan zitten voor het ontbijt, maar het nemen van slechts een paar minuten om iets te eten kan echt het verschil maken voor die dag. Als je geen tijd neemt om te eten voordat je de deur uit gaat, zijn er genoeg ideeën voor ontbijt onderweg. Snel te maken en handig om te eten terwijl je onderweg bent.

Het ontbijt heeft veel voordelen voor je gezondheid en welzijn.

Het ontbijt voorziet je lichaam en je hersenen van brandstof na een goede nachtrust (een nacht van vasten) Het engelse woord breakfast is daar van afkomstig: “Het breken van het vasten”. Zonder ontbijt loop je op je laatste brandstof, het is net als het starten van je auto zonder benzine.

Eet je ontbijt binnen een uur nadat je wakker wordt.

Naast het geven van energie, is het ontbijt een goede bron van belangrijke voedingsstoffen zoals calcium, ijzer, B-vitamines, eiwitten en vezels. Het lichaam heeft deze essentiële voedingsstoffen nodig. Groenten en fruit zijn goede bronnen van vitaminen en mineralen dus probeer om een deel daarvan in de ochtend te nuttigen.

Cognitieve functie.

Veel ontbijt-energie onderzoeken hebben laten zien hoe het eten van ontbijt geheugen en de concentratie kan verbeteren, het kan ons gelukkiger maken en een beter humeur geven en je stress niveau gaat omlaag. Bij kinderen kan het hun gedrag verbeteren. Net als elk ander orgaan in het lichaam, hebben de hersenen energie nodig om het beste te functioneren!

Energiebehoefte.

Over het algemeen hebben mannen een hogere energiebehoefte dan vrouwen. Opgroeiende kinderen verbruiken veel energie, bijvoorbeeld jongens tussen de 7-10 jaar hebben gemiddeld 1970 kcal nodig per dag. Meisjes in dezelfde leeftijd verbruiken ongeveer 1740 kcal. Bij volwassenen is de verhouding mannen / vrouwen ongeveer 2500 en 2000 kcal.

Lange termijn gezondheid.

Elke dag ontbijten heeft langdurige gezondheidsvoordelen, het kan obesitas verminderen, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en diabetes.

Dus, ontbijt is echt de belangrijkste maaltijd van de dag!

Met sportieve groet,

Team Healthcenter Vennewater

 

 

Bron: GezondmetAndrea

Health & Lifestyle Magazine Healthcenter Vennewater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *