default-logo-hv2xx.png

Mindful wandelen

Voel jij je regelmatig overprikkeld, opgejaagd, gestrest en vind je het moeilijk om echt te ontspannen? Ga eens mindful wandelen!

 

De snel merkbare effecten van een stukje wandelen

Met een stukje wandelen creer je een stukje rust in jezelf. Het verminderd spanningen, irritaties en vermoeidheid. Daarnaast verhoogt het je geluksgevoel, energie, creativiteit en je concentratie. Met een dagelijkse wandeling van 10-15 minuten kun je het verschil al merken!

 

Mindful wandelen

Hoe mooi zou het zijn als je mindful kunt wandelen. Daarmee ben je helemaal in het hier en nu. Je aandacht is gericht op het huidige moment. Mindfulness oefeningen zijn gericht op hetgeen wat nu in dit moment afspeelt. Je zal daardoor minder nadenken over dingen uit het verleden of over dingen die er nog aan zitten te komen. Hiermee verlaag je stress, angst en onnodig piekeren. Er zijn een aantal hele simpele oefeningen die je tijdens het wandelen kunt doen, waardoor je direct ontspant en meer innerlijke rust vindt.

1: Richt je aandacht op je ademhaling

Meteen de belangrijkste, maar gelukkig gaat ademen vanzelf. Houd je aandacht op je ademhaling, voel de veranderingen in je lichaam tijdens de inademing en tijdens het uitademen. Hoe adem jij? Met je buik of borst? Voel hoe de inademing overgaat in de uitademing en wat er na de uitademing gebeurt. Is er een tussenpoos / pauze voor dat je weer begint met inademen? Omdat onze geest nogal actief is en het niet gewend is om de aandacht heel bewust op één specifiek ding te leggen is het heel normaal als je merkt dat je afgeleid bent. Merk je dit op? Breng dan je aandacht weer over naar je ademhaling.

Je kunt niks fout doen

Mindful leven is dagelijks bewust er mee bezig zijn. Het zal niet meteen van de een op andere dag lukken, maar dat is helemaal niet erg want je kunt niks fout doen. Als je je daar van bewust bent heb je de eerste stap in de goede richting al gezet. Probeer de komende week eens iedere dag een kwartiertje mindful wandelen, met daarbij de aandacht op je ademhaling.

Volgende week deel 2!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *