default-logo-hv2xx.png

Hoe belangrijk zijn goede sportschoenen?

Voor de meeste sporten zijn speciale sportschoenen ontwikkeld die passen bij de eigenschappen van de desbetreffende sport. Zo zijn er ook voor fitness speciale schoenen ontwikkeld. Hoe belangrijk zijn de juiste sportschoenen nou echt?

Ondersteuning & Stabiliteit

Zorgen uw sportschoenen voor voldoende stabiliteit en steun? Hiermee voorkomt u dat u gaat schuiven met uw voet in de schoenen en dat uw enkels gaan zwikken. Na het strikken van de schoen moet uw hiel goed zijn omsloten. Aan beide kanten van de voet mag er geen vinger meer tussen passen. De hielkap van de schoen moet ook hoog genoeg zijn, zodat deze niet de hele hiel omvat. Tijdens het lopen mag uw hiel niet heen en weer schuiven in de hielkap.

 

Comfortabel

Natuurlijk moeten uw sportschoenen comfortabel zitten en voldoende demping geven. Hiermee voorkomt u dat u last van uw knieën krijgt. Bij de meeste oefeningen belast u niet alleen uw spieren, maar ook uw pezen en gewrichten. Zorg er daarom voor dat u bij het kiezen van uw sportschoenen zorgt voor voldoende comfort en demping.

 

Hoe is het gesteld met uw sportschoenen?

Loopt u zelf wel op de juiste schoenen? Of heeft u toch het idee dat uw schoenen niet geschikt zijn voor uw voeten? U kunt heel makkelijk nakijken welk type schoen het beste bij uw voeten past! Als de binnenkant van uw zool het meest versleten is dan betekend dit dat de voeten bij de landing naar binnen wijzen. Dit wordt overpronatie genoemd en veroorzaakt een onnatuurlijke spanning. Het komt voor bij mensen met lage holtes of platte voeten. Bij het kopen van de juiste sportschoenen moet u dus letten op schoenen die dit kunnen voorkomen of corrigerende zooltjes die hier bij helpen. Als u meer slijtage ziet aan de buitenkant van de zool dan noemen we dit onderpronatie. Het gevolg hiervan is dat uw onderbeen meer schokken opvangt en met de tijd kan het zijn dat u hier last van gaat krijgen. Zorg daarom voor sportschoenen met extra demping om dit te voorkomen.

 

Vond u dit een interessant artikel? Deel het of laat even een reactie achter!

 

Sportieve groet,

Team Healthcenter Vennewater

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *