default-logo-hv2xx.png

Ondersteuning door voedingssupplementen

Voedingssupplementen…Veel zweren erbij en veel geloven er niet in. Wij van Healthcenter Vennewater zweven daar een beetje tussenin. We leggen je graag uit waarom bepaalde voedingssupplementen een goede ondersteuning kunnen bieden bij je dagelijkse voeding.

Geen vervanger van voeding

Het is natuurlijk van belang dat je dagelijkse voeding op orde is. Dit is namelijk je basis en deze is niet te vervangen door ondersteunende middelen.. Zorg daarom altijd voor een goede en solide basis. Met het eten van voldoende groente en fruit krijg je alle nodige stoffen binnen in je lichaam die niet in tabletten terug te vinden zijn.

Het gebruik van eiwitshakes

Onzin! Is het eerste wat in ons opkomt. Extra eiwitten in de vorm van shakes zijn onnodig als je deze al voldoende uit je voeding weet te halen. Daarentegen is het soms voor het gemak wel eens lekker, maar de opname van eiwit in je lichaam gaat stukken beter via de normale bronnen.

Welke supplementen kun je dan wel gebruiken?

Veel van ons eten vaak wel voldoende groente en fruit, maar ontbreekt het toch aan bepaalde vitamines en mineralen. Dit zijn voornamelijk Vitamine D, Foliumzuur, Vitamine B12 en Vitamine K. Ook ontbreekt het vaak aan voldoende Omega-3. Deze kun je wel prima ondersteunen met de bijbehorende supplementen! En raden we zelfs aan! Deze supplementen zijn vaak niet al te kostbaar in de portemonnee en zijn prima aan te schaffen bij de dichts bij zijnde drogist. Laat je wel even adviseren in de winkel, is altijd prettig om hier de juiste informatie bij te krijgen. De supplementen kun je dagelijks bij het ontbijt innemen zodat je hier gedurende de dag weer profijt van hebt. Nogmaals willen we je wel duidelijk maken dat supplementen GEEN vervanger zijn van je dagelijkse voeding die je binnen hoort te krijgen.

Met gezonde & sportieve groet,

Team Healthcenter Vennewater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *