default-logo-hv2xx.png

Winterdip? Ontdek deze 5 tips om je snel beter te voelen

Heb jij last van een winterdip? Welcome to the club! De winterdip slaat elk jaar weer massaal toe bij ongeveer 2 miljoen Nederlanders. Maandenlang ziet hun leven er loodgrijs uit. Er is iets aan te doen! Lees snel verder

5 eenvoudige winterdip tips

 

1: Meer licht toe laten

Breng wat meer tijd door in de buitenlucht, vooral in de ochtend. Het licht in de ochtend bevat relatief veel blauw. Blauw licht vermindert de aanmaak van melatonine (hormoon waar je slaperig van wordt). Haal daglicht naar binnen op je werkplek en in huis. Dit zorgt ervoor dat jij je een stuk prettiger voelt dan als het te donker is.

 

2: Eet gezond

Eet vooral gezond! Neem lekker veel groenten, weinig suikers, dagelijks wat noten en producten waar omega-3 oliën in zitten. Je kunt wat extra ondersteuning op je voeding gebruiken door extra vitamines te slikken. Vooral vitamine D is een aanrader! (Zonlicht in een potje)

 

3: Voldoende beweging

Zorg dat je naar de sportschool blijft gaan, desnoods een keertje extra. Pak ook eens wat vaker de fiets in plaats van de auto, al die extra beweging zal je goed doen!

 

4: Fleur je omgeving extra op

Heb je moeite om ‘s ochtends in het donker op te staan? Zet een timer op je nachtlamp die aangaat wanneer je wekker gaat. Een beetje extra groen in huis halen doet ook wonderen!

 

5: Zoek je vrienden op

Een gezellige middag met een goede vriend of vriendin is altijd goed voor je gemoedstoestand!

 

Zo.. Met deze 5 tips moet jij toch prima de winter door kunnen komen! Heb je zelf een goede tip die voor jou altijd goed werkt om van je winterdip af te komen of zelfs te voorkomen? Laat het ons weten in een reactie!

PS: nog maar 159 dagen tot de zomer begint

 

Met sportieve groet,

Team Healthcenter Vennewater – Hikmet, Rob, Sanne & Marc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *